fbpx
Plan online een afspraak

TCA peel

TCA staat voor Trichloorazijnzuur en is 1 van de meest sterke zuren die gebruikt wordt. Bij Huid- en lasertherapie Voorschoten gebruiken we TCA in verschillende percentages, namelijk 12%, 15%, 18% en 20%.


Deze peel wordt vooral ingezet bij de behandeling van fijne lijntjes en rimpels, acne littekens en pigmentatie. Voor echte huidverbetering dus! Het is belangrijk om om te bouwen, voordat er met TCA gewerkt wordt, zodat de huid dit wel goed aan kan.

 

12% en 15% zijn zowel geschikt voor de lichte als de donkere huid. 18% en 20% zijn over het algemeen alleen geschikt voor de lichte huidtypes. Dit heeft er mee te maken dat je een warmte reactie krijgt bij TCA en dit kan bij een donkere huid pigment stimuleren, waardoor en juist pigmentproblemen kunnen ontstaan.

 

De huid wordt allereerst gereinigd, vervolgens wordt de huid ontvet, zodat de peel goed in kan trekken. Een TCA peel wordt in lagen aangebracht en een beetje afhankelijk van het doel kijken we naar de huid reactie. Willen we een milde TCA peel? Dan brengen we laagjes aan, todat de huid rood kleurt. Willen we een intensere TCA peel? Dan brengen we laagjes aan totdat we frosting zien. Dit is het volledig wit verkleuren van de huid.

Tijdens de TCA peel zul je een branderig, jeukend en vervelend gevoel ervaren, maar dit is na de behandeling ook weer direct verdwenen.

 

Houd rekening met (behoorlijke) roodheid na de behandeling en een goede vervelling voor ongeveer 7-10 dagen. Doordat de huid vervelt en doordat we vrij diep peelen, zullen de bovenste huidlagen worden vernieuwd en gaat de huid er egaler, gezonder en stralender uitzien.

 

Wanneer deze peel wordt ingezet, gaat er altijd een consult aan vooraf. Zo bepalen we samen je wensen en verwachtingen en bekijken we de huid. Zo kunnen we zien welke peels geschikt zijn voor jouw huid. Ook is het belangrijk om de intensiteit van peelings op te bouwen, zodat de huid langzaamaan kan wennen. Zie het als trainen voor de marathon, die ren je ook niet in 1 keer!

 

Het is vervolgens belangrijk dat je met de juiste producten aan de slag gaat om je huid conditie te verbeteren. Je behandelt je huid immers 2 keer per dag thuis en komt maar 1 keer per 4/6 weken in de praktijk! 70% van de huidverbetering doe je thuis en 30% doen we in de praktijk. De combinatie is erg belangrijk.

Peelings geven het beste resultaat in kuur verband. Houd rekening met 4-6 behandelingen.

 

Gebruik bij een peel kuur altijd een zonbescherming, zodat je huid goed beschermd is tegen de zon.

 

TCA peel peeling littekens rimpels acne huidtherapie voorschoten

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.