fbpx
Plan online een afspraak

Pigment

Pigmentvlekken door de zon

Pigmentvlekken kunnen u onzeker maken, omdat ze meestal goed zichtbaar in het gelaat en ze de huid oneffen maken. Dat is voor veel mensen een reden om het pigment te willen verwijderen. Pigmentvlekken zijn over het algemeen onschuldig en zijn goed te behandelen.

 

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken en niet alle pigmentvlekken worden op dezelfde manier behandeld.

Pigment kan behandeld worden door middel van verschillende technieken. IPL is de meest bekende techniek en kan goed ingezet worden bij pigmentvlekken ontstaan door de zon. De zogenoemde zonbeschadigde huid. Deze pigmentvlekken kunnen verschillende benamingen hebben, zoals ouderdomsvlekjes, lentigo solaris en hyperpigmentatie. Maar ook andere ontsierende huidaandoeningen ontstaan door de zon kunnen behandeld worden met IPL zoals poikiloderma van civatte en café-au-lait vlekken.

 

IPL staat voor ‘intense pulsed light’. Tijdens de behandeling wordt het licht geabsorbeerd door het pigment waardoor dit pigment uit elkaar valt. Het pigment komt naar de oppervlakte en ruimt het lichaam binnen 7-10 dagen vanzelf op. Na de behandeling is het pigment wat grijs/donkerbruin gekleurd en het kan een klein korstje worden.

 

Zwangerschapsmasker/Melasma

Wanneer er pigment ontstaat door hormonale schommelingen, denk aan een zwangerschap of wijzigingen in anticonceptie, kan er ook pigment ontstaan. Dit pigment wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd, dit klopt alleen niet, want het kan ook ontstaan zonder zwangerschap en ook bij mannen. 

 

Melasma ligt dieper in de huid en kan getriggered worden door de warmte van IPL. Daarom behandelen we dit niet met IPL maar juist met peelings en thuisverzorging. Wij maken voor iedereen een persoonlijk behandelplan, geen enkele huid is namelijk hetzelfde. 

Hoe herken je pigmentvlekken?

Hoe verloopt een behandeling om pigmentvlekken te verwijderen:

Kosten:

Vergoeding:

Aantal benodigde behandelingen:

Behandeling kan gevoelig zijn:

Na de behandeling:

Voor en na

melasma zwangerschapsmasker pigmentvlekken voorschoten leiden wassenaar

Voor en na een behandeltraject voor melasma. Hierbij is gebruik gemaakt van thuisproducten en verschillende peelings.

pigment hyperpigmentatie ouderdomsvlek pigmentvlekken voorschoten leiden wassenaar

Voor en na 1 IPL behandeling voor een ouderdomsvlekje op de hand.

ouderdomsvlekken hyperpigmentatie pigmentvlekken vlek leiden voorschoten wassenaar

Voor en na een IPL behandeling voor een ouderdomsvlekje op de hand.

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.