fbpx
Plan online een afspraak

Blog 'Niacinamide'

Niacinamide

Niacinamide, een tongbreker :-). Misschien beter bekend als vitamine B3. Je ziet, leest en hoort het ineens overal! En niet zonder reden, want niacinamide is echt een alleskunner. Je kunt het inzetten tegen pigmentatie, anti-aging, roodheid, acne… Echt van alles.

 

Ik ben persoonlijk heel erg fan van dit ingrediënt en het staat al een tijdje in mijn badkamer! Zoals jullie weten werk ik met het merk Dermaceutic in mijn praktijk en ook zij hebben nu een product met dit waanzinnige ingrediënt gelanceerd. Daar ben ik super blij mee!

 

Maar wat is Niacinamide nu precies?

 

Verbeterde barrierefunctie

Niacinamide zorgt ervoor dat de huid ceramide en vrijevetzuren gaat produceren. Dit kun je zien als het cement bij een muurtje. Het versterkt de barrièrefunctie van je huid. Doordat de barriere functie van je huid wordt versterkt, zal je huid ook minder vocht verliezen (epidermal water loss) en is je huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.

 

Beschermd tegen vrije radicalen

Je huid bevat van nature antioxidanten, deze nemen we op uit onze voeding etc. Door invloeden van buitenaf, zoals roken, stress, uvstraling, luchtvervuiling kunnen vrije radicalen de huid beschadigen. Dit kan het verouderingsproces versnellen. Niacinamide kan helpen bij het beschermen van de huid tegen deze vrije radicalen en deze neutraliseren. Dit werkt anti-aging.

 

Werkt ontstekingsremmend

Last van roodheid? Rosacea? Couperose? Rode plekjes na een pukkeltje? Niaciamide is jouw ingrediënt! Er is zelfs een onderzoek dat laat zien dat 4% niacinamide hetzelfde werkt als 1% clindamicyn (antibiotica). Lees het hier!

 

Werkt tegen pigmentatie

Last van pigmentvlekken? Melasma? Niacinamide werkt top tegen de overdracht van de pigmentkorrels aan de opperhuid. Hierdoor zullen pigmentvlekken dus minder zichtbaar zijn.

 

Remt de talgproductie

We zijn vaak geneigd om uitdrogende producten te gebruiken wanneer we last hebben van pukkeltjes, verstopte poriën en/of grove poriën. Hierdoor gaat de huid compenseren en meer talg aanmaken, waardoor het eigenlijk alleen maar erger wordt. Doordat niacinamide zorgt voor een betere hydratatie in de huid, hoeft de huid minder te compenseren en zal de talgproductie afnemen.

 

Niacinamide is voor iedereen

Het nieuwste product van Dermaceutic ‘Radiance’ is nu bij ons te verkrijgen!

Welk ingredient zouden jullie nog meer uitgelicht willen hebben? 


Tot de volgende blog!

Stralende groet, 

 

Sandra Tak 

Huidtherapeut

 

huidtherapeut voorschoten huidtherapie beste

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.