fbpx
Plan online een afspraak

Blog 'Natuurlijke huidverzorging'

Ik krijg vaak de vraag of ik ook natuurlijke huidverzorgingsproducten verkoop en daarna ook de vraag waarom ik dat niet doe. In dit blog wil ik daar even wat dieper op in gaan.

 

De laatste paar jaar is natuurlijk & biologisch heel erg populair. Iedereen wil een steentje bijdragen omtrent de natuur, plastic gebruik etc. Dit is een super goede ontwikkeling. Hier kunnen veel bedrijven goed op inspringen. Wat ik nu heel erg merk is een iets minder goede ontwikkeling… Namelijk het ‘biologisch en natuurlijk is het beste’ en al het andere is slecht voor je. Dit is namelijk NIET waar. Wist je trouwens dat het woord ‘natuurlijk’ op een verpakking helemaal niks zegt? Het is geen beschermd woord. 1 ingrediënt zou het product dus eigenlijk al ‘natuurlijk’ kunnen maken…

 

Maar waarom is natuurlijk en biologisch nou niet beter dan synthetisch?

Natuurlijke en synthetische huidverzorging is niet goed onderzocht in de wetenschap. We weten dus niet of het ingrediënt een positieve invloed heeft op je huid. Van veel ingrediënten weten we wel dat het een negatieve invloed heeft op de huid. Met een negatieve invloed bedoel ik; het irriteert de huid, maakt de beschermende barrière van de huid stuk, kan de huid extra gevoelig maken voor zonlicht. Daar word je echt niet blij van…

 

De keerzijde is wel dat heel veel natuurlijke ingrediënten op bepaalde manieren worden bewerkt om er wel een positief effect uit te halen!

 

Etherische oliën

Veel natuurlijke producten bevatten verschillende etherische oliën. Etherische oliën zijn eigenlijk niet meer dan geurstoffen. Geurstoffen die je huid mega irriteren. Dit zal niet altijd meteen blijken, maar dit bouw je in de meeste gevallen op. Je huidconditie wordt slechter en je kunt allerlei problemen krijgen zoals roodheid en droge plekjes. Ook stoffen uit citrusvruchten, rozemarijn, lavendel, geranium, pepermunt en witchhazel moet je vermijden. 

 

Twijfel je of jouw huidverzorging goed is? Je bent altijd vrij om je ingrediënten lijst door te sturen, dan kan ik een kijkje nemen en je advies geven.

 

Tot de volgende blog!

 

Met stralende groet, 

 

Sandra Tak

Huidtherapeut

 

huidtherapeut voorschoten huidtherapie beste

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.