fbpx
Plan online een afspraak

Melapeel Forte

Deze peeling is geschikt voor de behandeling van melasma (zwangerschapsmasker). Lees hier meer over de verschillende soorten pigment.

 

Deze peeling bestaat uit 2 verschillende stappen en kan ook nog uitgebreid worden met TCA. Wat voor jou van toepassing is, bespreken we samen tijdens een intake gesprek.

 

Deze peel bestaat uit verschillende soorten zuren, namelijk:

20% salicylzuur, 20% azalainezuur, 10% ferulinezuur, 5% fytinezuur, 5% citroenzuur.

En ook nog uit 5% resorcinol, 10% melkzuur, 5% citroenzuur, 4% kojinezuur, 4% arbutine.

Heel wat dus!

 

Deze peeling is geschikt voor zowel epidermaal (oppervlakkig) als dermaal (dieper) melasma. Deze peeling zorgt voor een aantal dingen. Namelijk het versneld vernieuwen van de huid, waardoor het pigment vervaagt, maar het remt ook de activiteit in de melanocyten, dit zijn de pigmentfabriekjes. En ook deze peel kan gebruikt worden bij zowel een lichte als donkere huid.

 

Wanneer deze peel wordt ingezet, gaat er altijd een consult aan vooraf. Zo bepalen we samen je wensen en verwachtingen en bekijken we de huid. Zo kunnen we zien welke peels geschikt zijn voor jouw huid. Ook is het belangrijk om de intensiteit van peelings op te bouwen, zodat de huid langzaamaan kan wennen. Zie het als trainen voor de marathon, die ren je ook niet in 1 keer!

 

Deze behandeling geeft wel wat downtime, denk aan roodheid en vervelling.

 

Het is vervolgens belangrijk dat je met de juiste producten aan de slag gaat om je huid conditie te verbeteren. Je behandelt je huid immers 2 keer per dag thuis en komt maar 1 keer per 4/6 weken in de praktijk! 70% van de huidverbetering doe je thuis en 30% doen we in de praktijk. De combinatie is erg belangrijk.

Peelings geven het beste resultaat in kuur verband. Houd rekening met 4-6 behandelingen.

 

Gebruik bij een peel kuur altijd een zonbescherming, zodat je huid goed beschermd is tegen de zon.

Mela peel pigment model voorschoten huid huidtherapie leiden wassenaar

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.