fbpx
Plan online een afspraak

Blog 'Maskne'

Maskne

 

Mijn 1e blog! Ik zie al een hele tijd (sinds de start van de coronacrisis) de term ‘Maskne’ voorbijkomen. Vooral bij Amerikaanse artsen en huidspecialisten. Dit is ook helemaal overgewaaid naar Nederland, want ook hier staat social media er vol mee.

 

Maskne (masker acne) is eigenlijk een hippe term voor acne mechanica. Maskne ontstaat door constante wrijving van de huid. Maar ook door druk, strekken en bacterie vorming. Doordat we nu veel mondkapjes dragen hebben we veel meer wrijving rondom de mond dan normaal. Papieren mondkapjes onttrekken ook nog eens veel vocht uit de huid, waardoor de huid gedehydrateerd en droger wordt. De huid gaat dit meestal compenseren door meer talg aan te maken en dit zorgt uiteindelijk weer voor meer verstoppingen.

 

Katoenen mondmaskers onttrekken ook vocht aan de huid en deze dienen dagelijks gewassen te worden en ik heb zo het vermoeden dat dit zeker niet altijd gedaan wordt ;). Het wordt een soort broedplaats voor bacteriën en ook dit zorgt voor meer verstoppingen en onzuiverheden.

 

Helaas komen we nog even niet onder het mondkapje uit en zullen we hem nog wel een poosje moeten dragen. Wil je maskne voorkomen of van je maskne af, zorg dan dat je deze tips opvolgt:

 

  • Draag geen make-up onder je mondmasker
  • Reinig je huid ’s ochtends met een milde reiniger
  • Reinig je huid ’s avonds met een milde reiniger en een reiniger met glycolzuur en/of salicylzuur erin, hier mee wordt de dode huidcellen laag verwijderd
  • Vervang je mondmasker regelmatig
  • Was je katoenen mondmasker iedere dag!
  • Gebruik een hydraterend product met bijvoorbeeld hyaluronzuur zowel ’s ochtends als ’s avonds
  • Bezoek een huidtherapeut, behandelingen van maskne kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar
  • Blijf van de plekjes af!

 

Ik hoop dat jullie mijn 1e blog interessant vonden! Mochten jullie tips of feedback hebben, laat dit dan zeker weten door een berichtje te sturen via social media. Mochten jullie nog vragen hebben over Maskne, dan hoor ik het ook graag!

 

Tot de volgende blog!

 

Stralende groet,

 

Sandra Tak

Huidtherapeut

huidtherapeut voorschoten huidtherapie beste

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.