fbpx
Plan online een afspraak
Slide 1
IPL Pigmentvlekken

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Oftewel Intensief Gepulseerd Licht. IPL is geen LASER. Een LASER heeft namelijk maar 1 golflengte terwijl IPL meerdere golflengtes heeft.

IPL- Pigmentvlekken

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Oftewel Intensief Gepulseerd Licht. IPL is geen LASER. Een LASER heeft namelijk maar 1 golflengte terwijl IPL meerdere golflengtes heeft. Hierdoor kan IPL meerdere indicaties tegelijk behandelen. Bij huid en lasertherapie Voorschoten werken wij met de Candela Nordlys.

Er zijn ontzettend veel soorten pigmentstoornissen en IPL werkt niet op elke soort even goed. Wij behandelen met name pigment dat ontstaan is door UV-straling, de welbekende sun damage. Dat zijn dus met name ouderdomsvlekken, lentigines, poikiloderma van civatte en café-au-lait vlekken.

De verkleuring of vlekken kunnen storend zijn in het gelaat en daarom laten veel mensen deze plekken behandelen. Het zogenaamde zwangerschapsmasker (melasma) behandelen we niet met IPL, omdat het soms voor komt dat de vlek donkerder wordt of dat er helemaal niets gebeurt.

Het intensief gepulseerd licht wordt geabsorbeerd door het overtollige pigment en wordt omgezet in warmte. Hierdoor valt het pigment uit elkaar en ruimt het lichaam het op.

De eerste week ziet men dat als kleine zwarte puntjes op de huid. Deze fase wordt ook wel de ‘dirty phase’ genoemd. Na de dirty phase komt dan de ‘pretty phase’ en bent u verlost van deze ontsierende verkleuringen.

Indicaties:

Hoe verloopt een behandeling:

Behandeling bij Pigment & Ouderdomsvlekken

Contra-indicaties:

Kosten:

Vergoeding:

Aantal benodigde behandelingen:

Behandeling kan gevoelig zijn:

Na de behandeling:

pigmentvlekken verwijderen effectieve behandeling

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.