fbpx
Plan online een afspraak
Slide 1
Couperose

Met couperose worden met name de teleangiëctasieën bedoeld. Dit zijn permanent verwijde haarvaatjes die zichtbaar zijn door de opperhuid.

IPL- Couperose & Rosacea

Couperose kan je herkennen aan rode en/of blauwe bloedvaatjes op uw wangen, neus, kin of in de hals of decolleté. Bij rosacea kan dit klachten geven als jeuk, een branderig gevoel of prikkelingen. De klachten kunnen worden verminderd met een IPL behandeling.

Daarnaast is het ook mogelijk om de zichtbare vaatjes en roodheid te behandelen of zelfs helemaal te verwijderen. De huidtherapeut kan ook adviseren op het gebied van voeding of voedingssupplementen waardoor je een blijvende oplossing hebt tegen roodheid.

Rosacea is een veelvoorkomende chronische ontstekingsvorm van de huid. Vaak is er sprake van bultjes en/of puistjes, welke roodheid (couperose) kunnen veroorzaken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, meestal na het dertigste jaar. Ook rosacea is goed te behandelen met IPL. We zien dat na de behandeling de huid rustiger toont en egaler is.

Wat kunnen we behandelen met IPL?

Hoe gaat een behandeling?

Allereerst wordt de huid gereinigd en er kan een dieptereiniging uitgevoerd worden als dit nodig is. Vervolgens krijg je een brilletje op, zodat de ogen beschermd zijn tegen het licht. We brengen gel aan op de gebieden die behandeld gaan worden. Hierna plaatsen wij de behandelkop op de huid en geven een flits. Deze flits is erg fel! Je voelt dan een soort heet elastiekje wat tegen de huid aan knapt. Vervolgens voel je wat warmte.

Wanneer het hele gebied is behandeld, kan je een heet gevoel ervaren op de huid. We koelen altijd na met koude doeken en het advies is ook om dit thuis te doen.

Hierna brengen we een hydraterende creme en zonbescherming aan.

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Na de behandeling voelt de huid warm aan en is de huid rood. Ons advies is daarom ook om te koelen na de behandeling. Door te koelen wordt de warmte een stuk beter te verdragen en onderdruk je de zwelling. De zwelling zal in de meeste gevallen de ochtend na de behandeling ontstaan. Dit is niet bij iedereen zo! De zwelling kan enkele dagen aanhouden en trekt vanzelf weer weg. De zwelling is meestal het ergste in de ochtend en neemt gedurende de dag weer af. 

De ene persoon ervaart meer zwelling dan de andere persoon. Neem bij twijfel contact op met de praktijk.

Contra-indicaties:

Kosten:

Vergoeding:

Aantal benodigde behandelingen:

Behandeling kan gevoelig zijn:

Na de behandeling:

couperose behandeling verwijderen voorschoten

Voor & Na foto's

couperose rosacea vaatjes ipl laser voorschoten wassenaar leiden
voorschoten leiden wassenaar ipl couperose rosacea vaatjes roodheid
couperose leiden voorschoten laser ipl rosacea adertjes roodheid rood erytheem
photo facial ipl laser pigment vaatjes couperose rosacea rood voorschoten leiden wassenaar

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.