fbpx
Plan online een afspraak

Grote poriën

Grote poriën komen veel voor en het is een veelgestelde vraag. Hoe komt ik van mijn grote poriën af? 

Het antwoord hierop is vaak vrij simpel… Je komt er nooit 100% vanaf. Iedereen heeft namelijk poriën en het is genetisch bepaald hoe deze poriën eruit zien. Poriën hebben ook geen spiertjes die open of dicht kunnen. 

 

De poriën zijn heel erg nuttig en hebben we nodig om onze huid in een goede conditie te houden. Via de poriën wordt namelijk talg verspreid over de huid. Dit zorgt voor een gezonde barrierefunctie. Als onze huid te weinig talg aanmaakt, dan wordt onze huid droog en als onze huid te veel talg aanmaakt, wordt onze huid vet. 

Bij het produceren van teveel of te weinig talg, is onze huid niet in balans en dit kan klachten geven. 

Grove porien voorschoten porien verwijd

Wat kun je zelf doen aan grote poriën? 

Je kunt producten gebruiken die ervoor zorgen dat je poriën niet verstopt raken. Denk aan glycolzuur, salicylzuur en retinol. Laat je altijd adviseren als je met dit soort producten wil gaan starten! 

 

Welke behandelingen werken bij grote poriën? 

Bij Huid- en lasertherapie Voorschoten zijn er verschillende behandeltechnieken om grote poriën te verminderen.  Het behandelplan bestaat over het algemeen uit chemische peelings, microneedling en huidproducten voor thuis.  Welke behandeling bij jou van toepassing is, kunnen wij samen bespreken tijdens een vrijblijvend consult.

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.