fbpx
Plan online een afspraak

Couperose

Met couperose worden met name de teleangiëctasieën bedoeld. Dit zijn permanent verwijde haarvaatjes die zichtbaar zijn door de opperhuid. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden.

 

Dit is niets om je zorgen over te maken maar met name het cosmetisch aspect is storend en de reden dat mensen er graag vanaf willen.

Met IPL kunnen we deze adertjes makkelijk behandelen. De hemoglobine in het bloed absorbeert het licht waardoor warmte ontstaat en het vaatje coaguleert. Binnen enkele weken ruimt het lichaam dit dichtgeklapte bloedvaatje op en bent u er van verlost.

 

Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening rosacea. Bij rosacea komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen;  bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

couperose behandeling verwijderen voorschoten

Hoe herken je couperose?

Oorzaken Couperose en Rosacea:

Hoe verloopt een behandeling:

IPL bij Couperose:

Contra-indicaties:

Kosten:

Vergoeding:

Aantal benodigde behandelingen:

Behandeling kan gevoelig zijn:

Na de behandeling:

Na de behandeling is de huid vaak rood en zijn pigmentvlekken donkerder gekleurd. Ook kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid en zwelling houden maximaal 72 uur aan.

 

De donkere pigmentvlekken blijven 7-10 dagen zichtbaar en vallen daarna vanzelf eraf.

 

Houd rekening met UV-straling en zonnebank voor zeker 4 weken VOOR en NA de behandeling. De is namelijk extra gevoelig voor UV-straling en kan daardoor hyperpigmentatie creëren.

 

Ook is het belangrijk om de eerste 72 uur rustig aan te doen; niet sporten of naar de sauna.  

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.