fbpx
Plan online een afspraak
Slide 1
Chemische Peeling

Met peels kunnen we de huidstructuur zichtbaar verbeteren en de huid egaliseren. We zien dat de huid meer gaat glanzen (de glow) en dat de huid gladder wordt.

Peelings

Met peels kunnen we de huidstructuur zichtbaar verbeteren en de huid egaliseren. We zien dat de huid meer gaat glanzen (de glow) en dat de huid gladder wordt.

 

Veel mensen vinden een chemische peeling eng klinken en zijn bang dat hun huid te dun wordt bij deze behandeling. Vaak voelen mensen zich prettiger bij een fruitzuur peeling. Maar wist je dat ook een fruitzuur peeling een chemische peeling is?

 

Het gaat namelijk om de chemische reactie die plaats vindt in de huid. Het zuur dat wordt gebruikt, bepaald de chemische reactie in de huid. De reactie kan heel mild zijn, maar ook heel intensief. Dit hangt geheel af van de indicatie die behandeld wordt.

 

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof aangebracht dat zuurder is dan de huid. Door deze hoge zuurgraad wordt er voor gezorgd dat de bovenste huidlaag sneller gaat afschilferen. Dit kan een vervelproces stimuleren, maar dit hoeft zeker niet altijd. Ook dit hangt af van het type zuur dat gebruik wordt.

 

Een peeling stimuleert het vernieuwingsproces van de huid. Hierdoor krijgt de huid een mooie glow. Glycolzuur, amandelzuur en melkzuur werken erg mooi op de vernieuwing van de huid. Maar zijn ook geschikt bij acne, pigmentvlekjes en bij een droge huid. 

 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van salicylzuur, wordt ook het teveel aan talg uit de poriën ‘opgegeten’. Op die manier worden de poriën goed gereinigd en is uitermate geschikt voor een acne gevoelige huid. 

 

Een Jessner peeling is een mix van een aantal zuren en is ook erg geschikt voor een acne gevoelige huid.

 

Heb je een erg gevoelige huid? Dan is een peeling met gluconalactone een goede optie. 

 

Heb je last van acne littekens of van een grove huidstructuur? Of last van fijne lijntjes en rimpels? Dan is een TCA peeling erg geschikt. Een TCA peeling is er in verschillende percentages en afhankelijk van de indicatie zullen wij bekijken welke het beste past. Een TCA peeling zal zorgen voor een complete vernieuwing van de huid en zorgt daarom ook voor een (erge) vervelling. 

 

In onze praktijk werken wij met de peels van Dermaceutic en Lira Clinical. 

Dermaceutic heeft verschillende peelings met verschillende zuren. We kunnen deze peels in zetten bij acne, acne littekens, fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie. 

 

Lira Clinical heeft ook verschillende peels en verschillende zuren. Deze peels kunnen ook worden ingezet bij acne, het opfrissen van de huid, pigmentatie, grove poriën en een droge huid. 

Wanneer er gekozen wordt voor een peel is het ook belangrijk dat de huid eerst goed wordt voorbereid met thuisproducten. Door de juiste thuisproducten te gebruiken, zal de huid beter reageren op de peel en zal het resultaat beter zijn en langer behouden worden. Peels worden in de meeste gevallen in kuurverband uitgevoerd, zodat de peels kunnen worden opgebouwd.

 

Ben je benieuwd of een chemische peeling geschikt is voor jou? Neem dan contact op!

Een chemische peeling kan worden ingezet bij:

Hoe verloopt een behandeling:

Na de behandeling:

Tarieven:

Vergoeding:

Dermaceutic chemische peeling huidtherapeut voorschoten
peel peels peeling fruitzuur tca dermaceutic lira voorschoten leiden wassenaar oegstgeest

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.