fbpx
Plan online een afspraak

Blog 'Dermaplaning'

Dermaplaning

 

Via instagram heb ik gevraagd over welke onderwerpen mijn volgers vragen hebben. ‘Behandeling met mesje’ kwam een aantal keren voorbij. Deze behandeling heet dermaplaning. Deze behandeling bied ik ook aan bij Huid- en lasertherapie Voorschoten en ik zal jullie hier meer over vertellen. In dit blog wil ik de meest voorkomende vragen beantwoorden. 

 

Ik ben heel erg fan van dermaplaning! Het is echt een super mooie behandeling als je niet van downtime houdt, maar wel aan je huid wil werken. Meer weten over dermaplaning? Lees hier wat dermaplaning inhoudt. 

 

FAQ

  1. Komen mijn haren donkerder/dikker/stugger terug?

Het antwoord hierop is NEE. Het verwijderen van je haren veranderd niet het DNA van een haartje. Het lijkt vaak alsof een haar dikker en stugger terugkomt, dat komt, omdat je een stoppeltje voelt als het haartje weer gaat groeien. Als het haartje iets langer wordt, is het gewoon weer een haartje die er altijd zat. Donsharen worden dus geen donkere dikke haren.
Wanneer er al wat donkere, dikke en/of stugge haren aanwezig zijn op bijvoorbeeld de bovenlip en de kin, dan slaan we deze zone wel over. We slaan deze zone over, omdat deze zones wat meer onder invloed staan van hormonen. Deze zones behandelen met IPL/laser of elektrisch epilatie.

 

  1. Is het gevaarlijk om met een mesje te behandelen?

Ja en nee. Als je niet goed weet wat je doet, ja dan kun je je huid beschadigen. Als de behandeling correct wordt uitgevoerd, is het niet gevaarlijk. Je kunt dit soort mesjes ook overal online kopen en dat raad ik wel af.

 

  1. Doet het pijn?

Nee, het doet zeker geen pijn. Het wordt vaak als een rustgevende behandeling ervaren.

 

  1. Mag ik erna alles doen wat ik normaal ook doe?

Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je zonbescherming draagt (maar dat moet je toch altijd al doen!)

 

Als jullie verder nog vragen hebben over het onderwerp dermaplaning. Laat het dan zeker even weten! Ik help je graag verder. Je kunt via social media, mail, chat of telefonisch contact op nemen.

 

Tot de volgende blog!

 

Stralende groet,

 

Sandra Tak

Huidtherapeut

huidtherapeut voorschoten huidtherapie beste

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.