fbpx
Slide 1
Biopulse Therapy

Biopulse therapy is een 100% natuurlijke, intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en zal de gezondheid en de conditie van de huid verbeteren.

Biopulse therapy

Wat is biopulse therapy?

Biopulse therapy is een 100% natuurlijke, intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en zal de gezondheid en de conditie van de huid verbeteren. Dit gebeurd door de doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de huid te verhogen, maar ook door de enzymatische werking van het masker en lymfedrainage. 

Enzymen

Transferase

Transferase geeft een kickstart aan het lichaam. Het is een overdrachtsenzym die celprocessen in de huid op gang brengt. Tijdens de BioPulse behandeling activeert transferase tevens het lymfesysteem en wordt het lichaam aangezet om zuurstofrijk bloed richting de epidermis te vervoeren.

 

Superoxide Dismutase

Superoxide Dismutase is een enzym dat helpt bij het afbreken van mogelijk schadelijke zuurstofmoleculen in cellen, waardoor schade aan de weefsels kan worden voorkomen. De reactie die het enzym stimuleert is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie. 

 

Catalase

Catalase is een super-antioxidant, het beschermt ons tegen oxiderende moleculen en helpt bij het terugdringen van oxidatieve stress. Catalase bevordert de lichaamseigen aanmaak van antioxidant-enzymen. Het beschermt het DNA tegen beschadiging en mutatie door vrije radicalen.

 

Bromelaine (niet huid-eigen)

Ananas bevat een mix van fruit-enzymen genaamd bromelaine. Bromelaine valt niet onder de huidige enzymen, maar heeft wel een sterke enzymatische werking. Hierdoor worden de huideigen enzymen geactiveerd. Bromelaine verwijderd op een milde manier de dode huidcellen.

Zuurstof

Een van de belangrijkste effecten van de BioPulse behandeling is de stimulatie van de zuurstofrijke bloedcirculatie. Het zet het lichaam aan om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Hierbij worden alle lagen van de huid voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Deze worden afgegeven door de bloedvaatjes. 
Afvalstoffen en gifstoffen worden afgevoerd. Zuurstof is een van de meest belangrijke stoffen voor het lichaam en de huid. Veel processen die de huid verbeteren hebben zuurstof nodig.
Een van de belangrijkste voorbeelden is collageen. Collageen kan namelijk niet worden aangemaakt zonder zuurstof. Zuurstof remt ook de groei van bacteriën die zich het best vermenigvuldigen in een zuurstof arme omgeving. Een voorbeeld hiervan is de P. Acnes bacterie. Deze bacterie kan acne verergeren. 

De behandeling

De behandeling begint met een goede reiniging en een voorbehandeling met een hoog percentage vitamine C. Vitamine C is het bouwsteentje van collageen en werkt ontzettend mooi op pigmentatie. Vervolgens brengen we een passend serum aan.  Ondertussen zal het enzymatische masker worden voorbereid en wanneer het serum goed is opgenomen, zal dit worden aangebracht over het gehele gelaat, de hals en het decollete.

Dit masker zal 45 minuten op de huid blijven zitten en zal langzaam indrogen en zijn enzymatische werking starten. Dit uit zich in het indrogen van het masker, maar je kunt ook een pulserend gevoel ervaren en de huid zal mooi rood kleuren. Hieraan kunnen we zien dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. 

Nadat het masker 45 minuten op de huid heeft gezeten, wordt het masker verwijderd en wordt de behandeling afgesloten met de nabehandelingsproducten en een zonbescherming. 

 

Combinatietherapie

Wist je dat microneedling heel mooi gecombineerd kan worden met biopulse therapy? We voeren eerst een microneedling behandeling uit om vervolgens het biopulse masker aan te brengen. Door de microneedling wordt het biopulse masker nog beter opgenomen en behalen we nog meer resultaat. 

Deze behandeling is geschikt voor: 

Bio pulse therapy Masker enzymatisch bio pulse voorschoten huidtherapie huidtherapeut anti aging leiden
Biopulse therapy glow voorschoten huidtherapie leiden wassenaar huidtherapeut antiaging

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.