fbpx
Plan online een afspraak

Acne

Wat is acne?

 

Er wordt gesproken van acne als poriën verstopt zijn met talg, bacteriën en vetzuren. Door deze verstopte poriën kunnen er ontstekingen veroorzaakt worden in de omliggende huid. Hierdoor kunnen er bultjes, puistjes, ontstekingen en mee-eters ontstaan. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

 

Acne is een huidaandoening die bij heel veel mensen voorkomt. Ongeveer 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar krijgt last van acne. Maar ook na het 24e levensjaar kan er acne aanwezig zijn. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben, denk aan hormonen, medicijnen, voeding, huidverzorging of een combinatie.

 

De meest bekende vorm is ‘acne vulgaris’ oftewel jeugdpuistjes. Jeugdpuistjes komen vooral voor bij jongeren in de puberteit en heeft vaak te maken met een snelle verandering in de hormoonhuishouding. Er ontstaan pukkeltjes en mee-eters. In sommige gevallen kan de acne zo aanwezig zijn, dat we spreken van acne conglobata, hierbij zijn er ook grote ontstekingen aanwezig en dit is vaak erg pijnlijk.  

 

Er zijn nog veel meer vormen van acne, waarbij de huidtherapeut een oplossing kan bieden. In sommige gevallen is dit ook in combinatie met andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld de huisarts en/of dermatoloog, maar denk bijvoorbeeld ook aan de orthomoleculaire darmtherapeut.

acne acnetherapie voorschoten leiden den haag wassenaar peelings pukkels puisten blackheads mee eters grove porien

De behandeling

Acne kan goed behandeld worden door een behandeling bij de huidtherapeut van Huid- en lasertherapie Voorschoten. Door middel van verschillende therapieën kan aan een egalere huid gewerkt worden.

 

Huidverzorging

Huid- en lasertherapie Voorschoten heeft zelfmanagement hoog in het vaandel staan. Wij vinden het erg belangrijk dat er ook thuis aan een gezonde huid gewerkt wordt. Dit kan door middel van de juiste producten. De basis ligt hem in de juiste routine. De basis ligt in het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van de huid. Tijdens het consult wordt besproken welke producten het beste bij jouw huid passen.

 

Voeding

Ook voeding is een belangrijk onderwerp bij acne. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding en acne en onze ervaring laat zien dat voeding een belangrijk punt is. Wij adviseren om te minderen met zuivel en soja producten maar ook met eiwitshakes. Deze voeding kan ervoor zorgen dat de hormonen uit balans raken, waardoor er meer talg geproduceerd wordt. Uiteraard is dit maat werk en hiervoor sturen wij je graag door naar een orthomoleculair diëtiste.

 

Dieptereiniging

Bij een diepte reiniging wordt er gefocust op het uit reinigen van de verstoppingen. Alle mee-eters, ontstekingen en puistjes worden zorgvuldig verwijderd. Doordat de huid grondig gereinigd wordt, zal de huid een stuk rustiger worden en minder onzuiverheden krijgen.

Prijs: 50 euro

Lees hier meer over dieptereiniging.

 

Peeling

Een diepte reiniging wordt vaak gecombineerd met een peeling. Er zijn verschillende soorten peelings, maar bij acne wordt vooral gekozen voor een peeling met glycolzuur en/of salicylzuur. Dit zal de talgproductie remmen, de roodheid verminderen en de huid egaliseren.

Vanaf 75 euro.

Lees hier meer over peelings.

 

Medicijnen

In sommige gevallen kan het zo zijn dat er meer nodig is dan alleen een behandeling bij de huidtherapeut. Wanneer behandelingen niet voldoende resultaat geven, zal er in overleg met de huisarts en/of dermatoloog gestart kunnen worden met medicijnen.

Hoe vaak moet er behandeld worden?

Acnetherapie is maatwerk. Afhankelijk van de ernst van de acne zijn er 3-5 behandelingen nodig. Vaak zijn dit combinaties van dieptereiniging + peelings. Dit kan per persoon verschillen.

Hoe gaan we verder?

Na de behandelingen is je huid eindelijk rustiger en egaler.. maar dan zitten er nog die vervelende acne littekens. Ook deze kunnen we behandelen. Lees hier meer over acne littekens.

Vergoeding:

Acnetherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vraag bij jouw zorgverzekeraar na of jij hiervoor in aanmerking komt.

Acnetherapie acne littekens voor en na huidtherapie voorschoten

Een voor en na foto na 3 behandelingen. Er wordt op dit moment nog behandeld.

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.