fbpx
Plan online een afspraak

Acne littekens

Wanneer je last hebt (gehad) van acne, kun je ook last krijgen van acne littekens. Acne littekens kunnen zichtbaar zijn als kleine gaatjes en putjes in je huid. De littekens kunnen voorkomen op het gezicht en op het lichaam. 

 

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne littekens ontstaan door puistjes en pukkels in het gezicht. Er is meer kans op litteken vorming als de acne niet (voldoende) behandeld is. Hierdoor kan door onderhuidse ontstekingen de huid stuk gaan en er voor zorgen dat er littekens ontstaan. 

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je last van acne? Kies dan voor een diepte reiniging en/of peeling om je huid zo goed mogelijk te verzorgen.

acne acnelittekens acnescars scars huidtherapie microneedling laser

Hoe kun je acne littekens voorkomen? 

Je kunt ze helaas niet altijd helemaal voorkomen, maar door zelf veel te knijpen, heb je wel meer risico op het ontstaan van acne littekens. Laat je altijd behandelen door een huidtherapeut, zodat de onzuiverheden op een veilige manier worden verwijderd en de kans op littekens wordt verkleind. 

 

Wat kun je doen aan acne littekens?

Bij Huid- en lasertherapie Voorschoten zijn er verschillende behandeltechnieken om de acne littekens te verminderen.  Het behandelplan bestaat over het algemeen uit chemische peelings, IPL en microneedling. Welke behandeling bij jou van toepassing is, kunnen wij samen bespreken tijdens een vrijblijvend consult.

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.